About Us

Sophisticart a pornit ca un newspaper online de cultură, artă, entertainment și lifestyle și s-a transformat într-un mijloc de promovare online a lucrărilor de artă din România.

De la interviuri cu actori talentați, cu trupe muzicale de succes de peste tot din lume, până la cele mai reușite expoziții de pictură sau fotografie, toate sunt incluse sub numele de Sophisticart, unde înțelepciunea face casă bună cu arta.

Scopul nostru este de a prezenta o realitate diferită de cea din media, de a căuta originalul în interviuri cu artiștii, de a aborda diverse teme sociale, care ne scot din cotidian măcar pentru câteva minute.

Fiecare articol este scris într-un stil aparte, îmbinând partea ce ține de o corectă informare, cu latura artistică și umoristică a autoarelor.

Fiecare produs este făcută cu dedicare, gata să aducă un strop de culoare oricărui spațiu.

Echipa este formată din:

 

Ruxandra Stoian- Admin, Illustrator/Writer & Social media specialist

sanda-pozaRuxandra a absolvit Facultatea de Filosofie si Jurnalism, urmând pasiunea ei pentru literatură însămânțată încă din copilărie.

Cu un spirit avid de cunoaștere a făcut studii de psihanaliză aplicată și psihologie, finalizând școlarizarea cu un MBA în Consiliere psihologică și educațională. în Brașov.

De-a lungul timpului a dezvoltat o pasiune pentru fotografie și arte vizuale, axându-se pe street foto si portet, urmărind liniile fine ale feței și reacțiile oamenilor în mediul lor.

Desenul a decurs ca ceva de la sine înțeles, în ilustrații rupte din basm, dar și imagini grafice urbane, numai bune de print.

Pe plan profesional s-a dezvoltat în diverse firme pe o parte cu mult mai practică, ajungând în cele din urmă în București, unde a colaborat cu anumite agenții de publicitate ca editor și copywriter.

Toate laturile s-au îmbrăcat în haina pe care Ruxandra o poartă cel mai bine, și anume poezia (în scris și desen).

Primul volum de poezii, intitulat Încrengături s-a lansat în primăvara lui 2015, la Fundația Outsider Art by Dimișcă, din București.

 

Diana Rădulescu- Co-founder, PR, Photographer & Writer

Diana s-a născut și a copilărit într-un oraș mic, urmând să părăsească orașul natal pentru a-și continua studiile.

A absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice la Universitatea din București, unde și-a pus bazele culturale și sociale. Interesul pentru media și evenimente sociale a crescut cu anii, Diana ajungând să se implice în diverese campanii sociale și acțiuni de voluntariat, cum ar fi cele din comunitatea Plantăm fapte bune în România.

Cu un simț estetic dezvoltat și o pasiune pentru chipul oamenilor, Diana s-a redescoperit în fotografie, jonglând cu lumina, formele si culorile din ce în ce mai bine. Pasiunea pentru scris si fotografie i-au adus oportunități dintre cele mai diversificate, ajungând să colaboreze cu publicații online din țară și din străinătate.  Așa s-a înființat și proiectul personal Bohemma Creative Arts, unde expune diverse lucrări foto, de la portet la landscape.

Tot practicând autoanaliza și psihologia, Diana s-a ales cu un MBA în Politici, gen și minorități. 
Cumva, a ajuns aici, scriind aceste rânduri, făcând singurul lucru care îi permite să vorbească liber: fotografia și scrisul. Când nu scrie despre ea la persoana a treia, Dianei îi place să gătească și să împartă rezultatul final cu toți prietenii ei pofticioși.
Iubește călătoriile și fiecare loc nou pe care îl decoperă este o inspirație pentru viitoarele proiecte fotografice. Se mândrește cu o colecție impresionantă de camee și îi place să primească daruri vintage.

 

Bogdan Dumitrescu- Illustrator & Graphic designer

 

Ne puteți contacta pe email: contact@sophisticart.ro sau pe pagina de Facebook Sophisticart.